Persoonlijk

Hoe ik tekstschrijver werd

Als kind hield ik al heel erg veel van lezen. Geen wonder, want mijn ouders lazen ontzettend veel voor en later namen ze mij en mijn zus elke week mee naar de bibliotheek. Elke week verslond ik een paar boeken. Daarnaast hield ik ook van schrijven. Op de basisschool schreef ik samen met een paar klasgenoten stukjes voor een, door ons zelfbedacht, tijdschrift. Samen brachten we het blaadje aan de man. Later schreef ik ook steeds meer voor mezelf, maar ik hield ook blogs bij zodat anderen mee konden lezen.

 

Talen

Op de middelbare school kwam ik erachter dat ik het ook heel leuk vond om meer met grammatica bezig te zijn. Dit kwam vooral naar voren bij de vakken Grieks en Latijn. Dit waren dan ook mijn favoriete vakken (nerd alert). Ik vond taal dus heel interessant, maar ik wilde me na de middelbare school ook niet vastleggen op het leren van één taal, of op de klassieke talen. Daarom koos ik voor Theologie. De opleiding bevatte van alles wat ik interessant vond: religie, geschiedenis, taal, onderzoek doen, en leren nadenken. Er lag veel nadruk op Grieks, Latijn en Hebreeuws.

 

Opticien

Na het afronden van mijn opleiding, was ik wel toe aan iets anders. Ik rolde de brillenwereld in. Als ik iets doe, wil ik het ook goed doen, dus ik volgde verschillende cursussen om brillen te leren verkopen en om te leren om oogmetingen te doen. Ik heb toen een aantal jaar als opticien gewerkt. Dit vond ik interessant, maar gaandeweg merkte ik steeds meer dat dit niet iets was wat ik nog lang wilde blijven doen.

 

Tekstschrijver

Ik was al tijden bezig met wat ik nou wilde met mijn leven en wat ik nou echt leuk en belangrijk vond. Gek genoeg vond ik dat verrassend moeilijk. Ik besloot eens goed te onderzoeken wat ik nou echt wilde. Een loopbaantraject heeft me hierbij geholpen. Uiteindelijk kwam ik weer terug bij de basis: taal en schrijven. Maar ook: vrijheid. Het idee om voor mezelf te werken als tekstschrijver, was al eens eerder door mijn hoofd geschoten en nu besloot ik om het eens serieus te gaan onderzoeken. Zo kwam ik erachter dat dit toch echt was wat ik wilde doen.

LEES OOK:  Zomaar een gesprek op een bankje

Ik nam een van de engste beslissingen van mijn leven: ontslag nemen zonder dat ik een nieuwe baan had. Ik besloot me helemaal te richten op het starten van mijn eigen tekstbureau. Nu ga ik dus door het leven als Mevrouw Alfabet en kan ik doen wat ik het liefste doe: schrijven, onderzoeken en nieuwe dingen leren.

Hier lees je wat ik zoal voor je kan doen.