Manuscript corrigeren of redigeren

Het is eindelijk zover. Je manuscript is af. Nu moet je je droom nog zien te verwezenlijken en je boek uitgeven. En het ultieme doel is natuurlijk: bekend worden bij het grote publiek. Dus je zoekt een paar uitgevers op die bij je boek passen en stuurt het op. Nu maar duimen dat ze het goed vinden.

Om je kansen groter te maken is het erg verstandig om je manuscript te laten corrigeren. Want je bent misschien wel heel goed in het vertellen van een mooi verhaal, maar misschien zijn spelling en grammatica niet je sterkste kant. Dat kan onterecht in je nadeel werken.

Ook als je wel goed bent in spelling, is het verstandig om een corrector je tekst te laten nakijken. De ervaring leert namelijk dat je blind wordt voor je eigen fouten. Je kunt je manuscript dus nog zo vaak controleren, de kans dat er een foutloos exemplaar voor de neus van de redacteur ligt, is vrij klein.

 

Doe jij het zonder uitgever?

Geef je je boek uit in eigen beheer? Ook dan is een correctie- of redactieronde heel belangrijk. Je hebt het hele proces namelijk zelf in de hand en als je er niet een ander paar ogen naar laat kijken, is de kans groot dat er fouten in je boek komen. Dat wil je natuurlijk niet. Laat je manuscript dus altijd corrigeren of redigeren.

Laat je manuscript corrigeren of redigeren, voor een optimaal resultaat

Manuscript corrigeren: wat houdt het in?

Laat mij je manuscript corrigeren, zodat je een foutloos exemplaar hebt. Je komt namelijk een stuk professioneler over als je manuscript geen spel- en typfouten bevat. Fouten leiden af, waardoor je verhaal bij een uitgever misschien onterecht in de prullenbak belandt. En dat is wel het laatste wat je wilt na al dat harde werk.

Tijdens een correctieronde corrigeer ik alleen de fouten. Voor de rest blijft alles zoals jij het geschreven hebt. Dit corrigeer ik allemaal:

 • Spelling
 • Zinsbouw
 • Interpunctie
 • Grammatica
 • Consistentie

Neem vrijblijvend contact op

Manuscript redigeren

Het redigeren van je manuscript is uitgebreider dan alleen corrigeren. Het gaat ook over de structuur van je boek. Over een betere zinsbouw en – in het geval van fictie – over realistische personages. Natuurlijk blijft het écht jouw verhaal in jouw stijl. Ik help je alleen om het nóg beter te maken. Wil je dus meer feedback op je verhaal? Kies er dan voor om je manuscript te laten redigeren.

Maar wat komt er dan allemaal aan bod als ik je manuscript redigeer?

 • Alles wat onder corrigeren valt
 • Past de stijl bij je verhaal?
 • Zit er een logische structuur in je boek?
 • Zitten er fouten in de verhaallijn?
 • Komen er anachronismen voor?
 • Zijn je personages realistisch?

Neem vrijblijvend contact op

Wil jij je manuscript laten corrigeren of redigeren?

Het is natuurlijk een behoorlijke stap om je manuscript uit handen te geven. Je hebt er tenslotte maanden of jaren op zitten zwoegen. Het kan dan moeilijk zijn om je verhaal af te staan. Ik beloof je dat ik er erg zuinig op zal zijn en er uiterst discreet mee om zal gaan.

En nu wil je natuurlijk nog weten wat het kost.

 • Manuscript corrigeren: € 0,015 per woord
 • Manuscript redigeren: € 0,02 per woord

Ben je eruit en wil je dat ik jouw manuscript nog beter maak dan het al is? Helemaal leuk! Neem dan snel contact op zodat ik ook snel voor je aan de slag kan. Liever eerst meer informatie of gewoon even kennismaken? Ook goed natuurlijk! Bel of mail me gewoon even.

Neem vrijblijvend contact met me op