Laat je manuscript of drukproef corrigeren

Manuscript corrigeren

Nu je eindelijk je manuscript klaar hebt, wil je natuurlijk ook dat je uitgever het goed vindt. Als je nog geen uitgever hebt, maar je wel hard op zoek bent, dan moet je manuscript er natuurlijk verzorgd uitzien. Je wilt de uitgever er immers van overtuigen dat jouw boek uitgegeven moet worden. Maar ook als je al een uitgever hebt, is het van belang om een net manuscript aan te leveren. Je wilt een goede indruk maken toch?

Om je kansen te vergroten is het erg verstandig om je manuscript te laten corrigeren door een corrector. Want je hebt nu wel een mooi boek geschreven, maar misschien ben je niet zo goed in spelling. Het zou zonde zijn als een uitgever afgeschrikt wordt door taalfouten. En zelfs als je wel goed in taal bent, is het handig om iemand anders naar je manuscript te laten kijken. Je hebt de tekst vast al heel vaak doorgelezen, en juist dan ga je je eigen fouten over het hoofd zien. Terwijl iemand met een frisse blik ze er zo voor je uit haalt.

Laat mij je frisse blik zijn. Want ik kan je manuscript, of het nu fictie of non-fictie is, voor je corrigeren. Op deze manier worden je kansen bij de uitgever zo groot mogelijk. Je komt immers een stuk professioneler over met een manuscript zonder spel- en typfouten. Fouten leiden af, waardoor je boek misschien onterecht in de prullenbak belandt. En dat is wel het laatste wat je wilt.

Het is natuurlijk best een grote stap om je manuscript aan iemand anders te laten zien. Je hebt er tenslotte maanden of misschien wel jaren op zitten zwoegen. Het kan moeilijk zijn om het dan af te staan. Ik beloof je dat ik er als corrector erg zuinig op zal zijn en er uiterst discreet mee om zal gaan. Bovendien blijft het ook echt jouw boek. Ik corrigeer alleen de fouten, zodat jouw schrijfstijl bewaard blijft.

Drukproef corrigeren

Als freelancer corrigeer ik drukproeven voor zowel uitgeverijen als particulieren. Dus in welke hoedanigheid je ook op deze pagina terecht bent gekomen, voel je vrij om contact op te nemen. Want het doel blijft natuurlijk hetzelfde: je wilt een foutloos boek in de boekwinkel hebben liggen. Er is weinig zo irritant als toch nog een paar taal- of opmaakfouten tegenkomen wanneer het boek klaar is. Maak daarom optimaal gebruik van de drukproef van je boek en laat er een corrector naar kijken. Dit is immers de laatste kans om je boek aan te passen voordat het naar de drukker gaat. Je begrijpt dus wel dat het essentieel is om op dit moment te controleren of alles klopt. Soms zit er toch nog ergens een typfoutje of worden sommige woorden niet goed afgebroken. Kloppen de paginanummers wel? En de witregels? En het inspringen van de alinea’s?

Om je werk uit handen te nemen, kan ik de drukproef voor je nakijken. Een frisse blik doet wonderen. Zo kun je je proefdruk met een gerust hart afstaan aan de drukker. Straks heb je dus een foutloos boek in handen.

Wat kost dat dan?

Het corrigeren van een manuscript kost €0,015 per woord (excl. btw).
Het corrigeren van een drukproef kost €0,01 per woord (excl. btw).