Taalcheck
voor je
website

Zelf je webteksten geschreven? Lekker bezig! Maar vraag je je af of het allemaal wel klopt? Want die d’s en t’s, hoe zat dat ook alweer? En wat was nou ook alweer het verschil tussen een dubbele punt en een puntkomma? Komen de teksten op je site wel professioneel over als er fouten in zitten?

Taalcheck

voor je
website

Zelf je webteksten geschreven? Lekker bezig! Maar vraag je je af of het allemaal wel klopt? Want die d’s en t’s, hoe zat dat ook alweer? En wat was nou ook alweer het verschil tussen een dubbele punt en een puntkomma? Komen de teksten op je site wel professioneel over als er fouten in zitten?

Laat je
website
controleren

Wil jij niet langer twijfelen aan de teksten op je website? Foutloze teksten zorgen ervoor dat je professioneel en geloofwaardig overkomt. En ja, fouten in je teksten zeggen natuurlijk helemaal niks over hoe goed je bent in je vak (oké, bij mij wel natuurlijk). Maar toch kunnen potentiële klanten erop afknappen. Zonde.

Geen zin om zelf met de stofkam door je teksten te gaan? Of zie je niet welke fouten je maakt? Soms heb je gewoon niet door dat iets niet klopt. Of je ziet het niet meer omdat je je blindstaart op je eigen woorden. Met de taalcheck doe ik het gewoon voor je. Je krijgt een spellingscontrole voor je website én je krijgt advies.

Waarom Mevrouw Alfabet?

k

Duidelijkheid

Je krijgt duidelijke correcties én tips waar je in de toekomst ook nog wat aan hebt.

R

Heldere prijzen

Met de pakketprijzen weet je van tevoren precies wat je betaalt.

w

Korte lijntjes

Even overleggen over de correcties? Je mag me gewoon bellen of mailen.

“De samenwerking met Helma was heel prettig en ontspannen. Er was geen druk en ze was superduidelijk en behulpzaam. Ze nam alle tijd, net alsof ik de enige was voor wie ze aan het werk was.

Ik ben heel tevreden over de taalcheck. Vooral hoe ze meedacht over hoe de teksten beter overkomen. De website voelt nu echt van mij en ik kan er nu 100% achter staan.”

Mariette Schuurmans

Hondenservice in Contact

Hoe werkt de taalcheck?

Dit corrigeer ik voor je:

 • Spelling
  • Ben je niet zo’n held met woorden? Niet erg. Ik controleer je tekst op spelling, zodat jij goed voor de dag komt.
 • Grammatica
  • Klopt je zinsbouw wel? Kies je wel de juiste woorden? Maak je geen zorgen. Want na de taalcheck klopt je tekst helemaal.
 • Interpunctie
  • Komma’s zijn belangrijker dan je denkt. En kies je een dubbele punt of een puntkomma? Maak je niet druk. Ik fiks al je interpunctiefouten.
 • Consistentie
  • Het is storend als je taalgebruik in een tekst niet steeds gelijk is. Daarom zorg ik dat alles met elkaar klopt, zodat je tekst lekker leest.
 • Maar er is meer

  Het blijft niet bij fouten corrigeren, want je krijgt ook advies over je schrijfstijl en taalgebruik. En als er onduidelijkheden in je teksten zitten, geef ik dat aan. 

  Met die adviezen kun je vervolgens zelf aan de slag gaan om je teksten te verbeteren. De stukken tekst die je aangepast hebt naar aanleiding van mijn advies, mag je nog een keer naar me mailen, zodat ik ze nog een laatste keer kan checken op taalfouten.

  Zie je het niet zitten om zelf met mijn tips bezig te gaan? Dan doe ik het gewoon voor je. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van wat er allemaal moet gebeuren.

  Wat kost de taalcheck?

  Alle bedragen zijn exclusief btw.

  “Helma is dé persoon die je moet hebben als je professionele teksten wilt voor je website of webshop.”

  Julia Knieja-van Wijk

  Onaroo

  Veelgestelde vragen over de taalcheck 

  Hoe moet ik mijn teksten aanleveren?

  Je mag je teksten op twee manieren aanleveren:

  1) Je stuurt de teksten op in Word. Met de functie ‘wijzigingen bijhouden’ verbeter ik je teksten.
  Voordeel: zo kan je precies zien wat ik allemaal aangepast heb.
  Nadeel: je moet de teksten zelf weer op je site zetten.

  2) Als je website gebouwd is in WordPress kan ik je teksten ook direct in WordPress verbeteren.
  Voordeel: je hoeft de teksten niet zelf weer in WordPress te plakken, dat scheelt je werk.
  Nadeel: WordPress houdt niet bij welke wijzigingen er gedaan zijn, dus je ziet niet heel snel wat ik heb aangepast.

  Hoe krijg ik mijn teksten terug?

  Dat ligt eraan hoe je je teksten hebt aangeleverd:

  1) Word
  Je krijgt twee documenten terug:
  – Eén waarin je al mijn wijzigingen en opmerkingen kunt zien (met de functie ‘wijzigingen bijhouden‘).
  – Eén met de ‘schone’ tekst die direct klaar is voor gebruik.

  2) WordPress
  Ik verbeter je teksten direct in WordPress. Daar zie je dus de nieuwste versie. Ik mail je ook een document met opmerkingen die ik heb bij de teksten, bijvoorbeeld over dingen die onduidelijk zijn of beter kunnen.

   

  Hoe snel ben je klaar met de taalcheck?

  Dat ligt een beetje aan de grootte van je website en aan hoe druk ik het op dat moment heb. Hou er rekening mee dat ik niet gelijk met je opdracht kan beginnen zodra je contact met me opneemt. Het hangt dus af van de omstandigheden. Heb je grote haast? Als de taalcheck binnen vier dagen klaar moet zijn, reken ik een toeslag van 20%. 

  Hoe bereken ik wat de taalcheck kost voor mijn site?

  Het minimumbedrag voor de taalcheck is € 175. Hiervoor check ik maximal 5 webpagina’s. Voor elke extra webpagina die erbij komt, komt er € 20 bij de prijs op. Rekenvoorbeeld:
  Stel, je hebt een site van 8 webpagina’s en je wilt die laten checken.

  Het minimum bedrag is € 175. Voor de 3 pagina’s die er nog bij komen, betaal je € 20 per pagina: 175 + (3 x 20) = € 235.

  Kom je er niet uit? Wil je precies weten wat de kosten zijn? Stuur me dan een mailtje.

  Ga je veel veranderen aan mijn teksten?

  Dat ligt helemaal aan de kwaliteit van je teksten. Ik verbeter de fouten op het gebied van spelling, grammatica, interpunctie en consistentie. Soms is dat veel en soms valt het mee.  

  Als er andere dingen zijn die beter kunnen, dan verander ik niet zomaar van alles. Je krijgt van mij advies over hoe je je teksten zo goed mogelijk maakt en uiteindelijk is het jouw eigen keus wat je daarmee doet.