Taalcheck
voor je
website

Zelf je webteksten geschreven? Lekker bezig! Maar vraag je je af of het allemaal wel klopt? Want die d’s en t’s, hoe zat dat ook alweer? En wat was nou ook alweer het verschil tussen een dubbele punt en een puntkomma? Komen de teksten op je site wel professioneel over als er fouten in zitten? 

Taalcheck

voor je
website

Zelf je webteksten geschreven? Lekker bezig! Maar vraag je je af of het allemaal wel klopt? Want die d’s en t’s, hoe zat dat ook alweer? En wat was nou ook alweer het verschil tussen een dubbele punt en een puntkomma? Komen de teksten op je site wel professioneel over als er fouten in zitten? 

Laat je
website
controleren

Wil jij niet langer twijfelen aan de teksten op je website? Foutloze teksten zorgen ervoor dat je professioneel en geloofwaardig overkomt. En ja, fouten in je teksten zeggen helemaal niks over hoe goed je bent in je vak (oké, bij mij wel natuurlijk). Maar toch kunnen potentiële klanten erop afknappen. Zonde.

Geen zin om zelf met de stofkam door je teksten te gaan? Of zie je niet welke fouten je maakt? Soms heb je gewoon niet door dat iets niet klopt. Of je ziet het niet meer omdat je je blindstaart op je eigen woorden. Met de taalcheck doe ik het gewoon voor je. Je krijgt een spellingscontrole voor je website zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen. En je krijgt ook nog tips voor je website. Is dat even handig.

Waarom Mevrouw Alfabet?

k

Duidelijkheid

Je krijgt duidelijke correcties en ik leg uit hoe het nóg beter kan.

R

Heldere prijzen

Met de pakketprijzen weet je van tevoren precies wat je betaalt.

Goed bereikbaar

Even overleggen over de correcties? Je mag me gewoon bellen of mailen.

“De samenwerking met Helma was heel prettig en ontspannen. Er was geen druk en ze was superduidelijk en behulpzaam. Ze nam alle tijd, net alsof ik de enige was voor wie ze aan het werk was.

Ik ben heel tevreden over de taalcheck. Vooral hoe ze meedacht over hoe de teksten beter overkomen. De website voelt nu echt van mij en ik kan er nu 100% achter staan.”

Mariette Schuurmans

Hondenservice in Contact

Hoe werkt de taalcheck?

Dit corrigeer ik voor je

 • Spelling
  • Ben je niet zo’n held met woorden? Niet erg. Ik controleer je tekst op spelling, zodat jij goed voor de dag komt.
 • Grammatica
  • Klopt je zinsbouw wel? Kies je wel de juiste woorden? Maak je geen zorgen. Want na de taalcheck klopt je tekst helemaal.
 • Interpunctie
  • Komma’s zijn belangrijker dan je denkt. En kies je een dubbele punt of een puntkomma? Maak je niet druk. Ik fiks al je interpunctiefouten.
 • Consistentie
  • Het is storend als je taalgebruik in een tekst niet steeds gelijk is. Daarom zorg ik dat alles met elkaar klopt, zodat je tekst lekker leest.
 • Maar er is meer

  Het blijft niet bij fouten corrigeren. Ik geef je ook een advies mee. Daarin krijg je bijvoorbeeld tips over je schrijfstijl en je taalgebruik. Je krijgt ook advies over je website als geheel. Is alles makkelijk te vinden? Zijn er verbeterpunten voor de lay-out? 

  Als ik op je website dingen tegenkom die echt niet in orde zijn, dan zet ik deze punten voor je op een rijtje. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de toon van de teksten en onduidelijkheden wat betreft de inhoud. 

  Als je deze punten wilt aanpakken, dan kan je er zelf mee aan de slag gaan aan de hand van mijn opmerkingen en tips. Maar als je van gemak houdt, of als je het zelf niet ziet zitten, dan doe ik het natuurlijk ook graag voor je. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van wat er allemaal moet gebeuren.

  Wat kost de taalcheck?

  Alle bedragen zijn exclusief btw.

  “Helma is dé persoon die je moet hebben als je professionele teksten wilt voor je website of webshop.”

  Julia Knieja-van Wijk

  Onaroo

  Veelgestelde vragen over de taalcheck 

  Hoe moet ik mijn teksten aanleveren?

  Je mag je teksten op twee manieren aanleveren:

  1) Je stuurt de teksten op in Word. Met de functie ‘wijzigingen bijhouden’ verbeter ik je teksten.
  Voordeel: zo kan je precies zien wat ik allemaal aangepast heb.
  Nadeel: je moet de teksten zelf weer op je site zetten.

  2) Als je website gebouwd is in WordPress kan ik je teksten ook direct in WordPress verbeteren.
  Voordeel: je hoeft de teksten niet zelf weer in WordPress te plakken, dat scheelt je werk.
  Nadeel: WordPress houdt niet bij welke wijzigingen er gedaan zijn, dus je ziet niet heel snel wat ik heb aangepast.

  Hoe krijg ik mijn teksten terug?

  Dat ligt eraan hoe je je teksten hebt aangeleverd:

  1) Word
  Je krijgt drie documenten terug. Eén waarin je al mijn wijzigingen en opmerkingen kunt zien (met de functie ‘wijzigingen bijhouden’). Eén met de ‘schone’ tekst die direct klaar is voor gebruik. Eén met mijn adviezen en verbeterpunten over je teksten en je website.

  2) WordPress
  Ik verbeter je teksten direct in WordPress. Daar zie je dus de nieuwste versie. Ik mail je ook een document met opmerkingen die ik heb bij de teksten, bijvoorbeeld over dingen die onduidelijk zijn of beter kunnen. In dat document staan ook mijn adviezen en verbeterpunten voor je teksten en je website.

   

  Hoe snel ben je klaar met de taalcheck?

  Dat ligt een beetje aan de grootte van je website en aan hoe druk ik het op dat moment heb. Hou er rekening mee dat ik niet gelijk met je opdracht kan beginnen zodra je contact met me opneemt. Het hangt dus af van de omstandigheden. Heb je grote haast? Als de taalcheck binnen vier dagen klaar moet zijn, reken ik een toeslag van 20%. 

  Wat als mijn website groter of kleiner is dan je pakketten?

  Voor elke extra pagina die je wilt laten corrigeren, betaal je € 25 extra. Bestaat je website uit minder pagina’s dan een van de pakketten? Dan gaat er € 25 per pagina af.

  Rekenvoorbeeld:
  Stel, je hebt een site van 20 webpagina’s.
  Als we uitgaan van het grote pakket van € 700 dan gaat er 5 x € 25 euro af omdat je 5 webpagina’s minder hebt: 700 – (5 x 25) = € 575.

  Als we uitgaan van het middelste pakket van € 325 dan komt er 10 x € 25 bij omdat je 10 webpagina’s meer hebt: 325 + (10 x 25) = € 575.

  Het maakt dus niet uit hoe je rekent, het eindresultaat is hetzelfde.

  Het minimum bedrag voor de taalcheck is altijd € 225.

  Wil je precies weten in welk pakket je valt en wat de kosten zijn? Bel of mail me gerust.

  Ga je veel veranderen aan mijn teksten?

  Dat ligt natuurlijk helemaal aan de kwaliteit van je teksten. Hoe meer fouten, hoe meer ik moet veranderen. Ik verbeter alleen de échte fouten. De stijl van de teksten blijft verder zoals die was. Het blijven dus jouw teksten met jouw uitstraling.

  Maar wat nou als ik echt iets raars aantref? Dan verander ik dat niet zomaar. Ik zet er een opmerking bij en doe een suggestie met hoe het beter kan. Is iets onduidelijk geformuleerd en snap ik niet wat je bedoelt? Dan zet ik erbij wat er onduidelijk aan is en dat je er nog even naar moet kijken. Als ik iets aantref wat écht heel veel beter kan, of iets wat structureel niet klopt, dan leg ik dat uit in een apart documentje waar ik mijn toelichting op je website geef. Of we bellen er even over.