Teksten voor je website

Lukt het je maar niet om goede teksten te schrijven voor je website? Want wat moet je wel opschrijven en wat niet? Hoe zorg je dat je website een beetje lekker leest? En dan is het ook nog de bedoeling dat je zichtbaar bent in de zoekmachines.

Hoe krijg je dat allemaal voor elkaar?

Simpel. Je regelt gewoon een tekstschrijver voor je website.

Teksten voor

Je website

Lukt het je maar niet om goede teksten te schrijven voor je website? Want wat moet je wel opschrijven en wat niet? Hoe zorg je dat je website een beetje lekker leest? En dan is het ook nog de bedoeling dat je zichtbaar bent in de zoekmachines.

Hoe krijg je dat allemaal voor elkaar?

Simpel. Je regelt gewoon een tekstschrijver voor je website

Teksten voor
je website
laten schrijven

Van die vage, nietszeggende websites. Te onduidelijk, te formeel, te onoverzichtelijk. Word je daar ook helemaal kriegel van? Dat wil jij dus écht niet. Het moet gewoon simpel en duidelijk zijn. Gestructureerd en lekker leesbaar. Maar hoe?

Ook jij kunt die goede website hebben met duidelijke teksten, zodat je website laat zien wie je bent, wat je doet en wat je kunt. En zodat je je lezers antwoorden geeft in plaats van dat je ze achterlaat met nog meer vragen dan ze al hadden.

Als tekstschrijver is het altijd mijn doel om teksten voor je website te schrijven die goed bij jou passen. Én bij je doelgroep. Je krijgt duidelijke teksten in heldere taal. Zodat er geen twijfel meer over bestaat: jij bent dé persoon bij wie jouw potentiële klanten moeten zijn.

Webteksten laten schrijven door Mevrouw Alfabet

k

Altijd duidelijke taal

Geen wollige teksten of vaag vakjargon. Gewoon eenvoudig en duidelijk.

R

Door tot jij tevreden bent

Geen beperkende correctierondes. We stoppen pas als jij het goed vindt. 

w

Korte lijntjes

Heb je ineens een goed idee voor je site? Een vraag? Bel, mail of app me gewoon.

“Helma heeft de teksten voor mijn website geschreven en ik ben er onwijs blij mee. Ik heb in mijn omgeving veel complimenten gehoord over haar manier van schrijven: het is duidelijk en goed leesbaar. Helma luistert goed en kan daardoor ook goed weergeven wat je graag op je website wilt zien. Ik beveel haar van harte aan.”

Sendy Stevens

Essentieel voeding en leefstijl

“Ik ben heel erg blij met het eindresultaat. De teksten op mijn website zijn veel overzichtelijker, meer to the point, veel meer SEO-proof. Teksten die ik zelf nooit zo voor elkaar had gekregen. Ik ben erg blij dat ik Helma ingeschakeld heb. De teksten zijn een topcombinatie met mijn nieuwe website, waardoor ik weer jaren vooruit kan.”

Yvonne Lankhaar

Psycholoog

SEO voor je webteksten

Je wilt met je site natuurlijk ook gevonden worden in de zoekmachines. Anders heb je alsnog niks aan je website. Daarom krijg je altijd webteksten die SEO-proof zijn. Als je nog geen zoekwoordenonderzoek hebt laten doen, doe ik dat ook voor je. Dan weten we namelijk welke zoektermen jouw potentiële klanten gebruiken.

En maak je geen zorgen, het worden niet van die ‘typische’ SEO-teksten die alleen maar om de zoektermen draaien. De teksten draaien namelijk om je klanten. Ze zijn dus lekker leesbaar met slim geplaatste zoekwoorden.

En jij? Jij hoeft tenminste niet al je energie te steken in het schrijven van teksten terwijl je er helemaal niet goed in bent. Lekker toch?

Teksten voor je website laten schrijven: wat kan je verwachten?

 • Persoonlijk
  • Zodra we ervoor gaan, duik ik helemaal in jouw bedrijf. Ik wil namelijk zoveel mogelijk weten, voor het beste eindresultaat.
 • Tevredenheid
  • Ik heb geen beperkt aantal correctierondes. We gaan gewoon door tot jij tevreden bent.
 • Geen reiskosten
  • Het meeste regelen we telefonisch of via mail. Woon je in de regio wil je graag dat ik naar je toe kom? Dan betaal je geen reiskosten.
 • Bereikbaarheid
  • Heb je vragen? Krijg je opeens een goed idee voor je teksten? Je mag altijd tussentijds contact met me opnemen.
 • Altijd op tijd
  • Een deadline is een deadline. Je teksten zijn bij mij dus altijd op tijd klaar.
 • Resultaat
  • Je hebt duidelijke teksten die goed laten zien wie je bent en wat je doet. En de teksten zijn geschreven in foutloos Nederlands.
 • “Helma is dé persoon die je moet hebben als je professionele teksten wilt voor je website of webshop. Ze heeft voor mijn webshops Mama Mila en Onaroo heel doelgerichte teksten geschreven. Niet alleen professioneel maar ook perfect gericht op de doelgroep zoals ik die voor ogen heb. Dank je wel, Helma!

  Julia Knieja-van Wijk

  Onaroo

  “Ik keek als een berg op tegen het herschrijven van mijn webteksten nadat ik het besluit had genomen dat ik van de ‘algemene klant’ me speciaal ging richten op mijn ‘ideale klant’. Ik vond de samenwerking met Helma erg prettig! Ze was super geduldig met me en hield niet op totdat ik tevreden was. Dat voelde erg fijn.”

  Els Bosma

  Cloud Busting Therapy

  Wat kosten teksten voor je website?

  Een website bestaat minimaal uit een homepage, een contactpagina en een over-pagina. Daar komen over het algemeen ook nog pagina’s bij over je diensten of producten. Hoeveel extra pagina’s je nodig hebt, hangt helemaal af van wat jij allemaal te bieden hebt.

  Alle bedragen zijn exclusief btw.

  “Voor de website van Webjuffie wilde ik geen standaard teksten. Helma heeft heel goed geluisterd en meegedacht. Ik ben erg blij met het eindresultaat en de fijne samenwerking. Heb je webteksten nodig, dan raad ik Helma zeker aan!”

  Esther Methorst-van Wijk

  Webjuffie

  Veelgestelde vragen over teksten voor je website

  Wat is precies je werkwijze?

  Tijdens een eerste kennismaking overleggen we over wat je wilt. Dit is vrijblijvend en doe ik meestal telefonisch. Als je niet al te ver weg woont, kom ik bij je langs. Ik wil graag weten voor hoeveel webpagina’s je tekst nodig hebt, waarover de teksten moeten gaan en wat je doel is.

  Gaan we samenwerken? Dan hebben we een uitgebreide briefing over de teksten, zodat ik zoveel mogelijk informatie heb. Daarna schrijf ik een eerste tekst voor je. Zo zien we of de toon en de inhoud passen bij jou, je bedrijf en je klanten. Je geeft feedback en op basis daarvan pas ik waar nodig de tekst en de strategie aan. Zodra we het eens zijn, schrijf ik de rest van de teksten.

  Wanneer alle teksten klaar zijn, lees jij alles grondig door en geef je feedback. Op basis daarvan doe ik aanpassingen, net zo lang tot jij tevreden bent, maar over het algemeen zijn er maar een of twee correctierondes nodig. 

  Moet ik me voorbereiden?

  Ja. Tijdens de briefing stel ik je namelijk een hele hoop vragen. Ik wil sowieso precies weten wat je allemaal doet. Welke diensten bied je aan? Of welke producten? En hoe ga je te werk? Welke service bied je? Wat onderscheidt jou van je conculega’s? Het is ook handig als je alvast nagedacht hebt over wie je doelgroep is. Wie is jouw ideale klant? En welke schrijfstijl past bij jou? En zo heb ik nog veel meer vragen die ik hier niet allemaal kwijt kan. Het is dus voor ons allebei prettig als je in elk geval een bepaald idee hebt bij wat je doet met je bedrijf en wat je wilt bereiken.

  Wat is het verschil tussen een 'gewone' dienstenpagina en een salespagina?

  Een salespagina is volledig gericht op één ding: verkopen. Je wilt bijvoorbeeld een online cursus verkopen of je wilt dat mensen je bellen om een coachtraject bij jou te gaan doen. De hele pagina is gewijd aan dit doel en is daarom vaak vrij lang en gedetailleerd en heeft een heel specifieke opbouw.

  Een ‘gewone’ webpagina is korter en minder gericht op verkoop. Natuurlijk wil je je lezer nog steeds aanzetten tot actie via deze pagina, maar de insteek en de opbouw zijn anders en de tekst is minder uitgebreid. Je hoeft op een ‘gewone’ pagina ook minder te focussen op één onderdeel van je bedrijf.

  Hoe lang duurt het tot mijn webteksten klaar zijn?

  Dat verschilt nogal. Als onze communicatie lekker snel gaat en je een kleine website hebt, zit er tussen de briefing en de eindversie soms maar twee weken. Als jij en ik het allebei erg druk hebben, of als het een grote opdracht is, kan het ook zomaar twee maanden duren. Dat ligt dus nogal aan de omstandigheden.

  Hou wel rekening met een wachttijd als je contact opneemt. Ik heb het druk en kan niet altijd per direct beginnen aan je opdracht. Zorg daarom dat je niet te lang wacht met contact opnemen, zodat je ook niet onnodig lang hoeft te wachten op je webteksten. 

  Hoe lever je de teksten aan?

  Ik lever de teksten altijd aan als Word-bestand. Dan kan jij er, terwijl je de teksten beoordeelt, in makkelijk bij typen wat je graag anders ziet. Zodra we allebei helemaal tevreden zijn, stuur ik de eindversie van de teksten als Word-bestand naar je toe. Je zet ze zelf op je site of je stuurt ze naar je websitebouwer die er vervolgens mee aan de slag gaat. 

  Wat als ik meer of minder teksten nodig heb dan in de pakketten?

  Voor extra pagina’s betaal je € 140 per pagina boven op de pakketprijs.

  Het minimumbedrag om webteksten te laten schrijven is € 645 euro. Dat is de prijs van het kleinste pakket met drie pagina’s. En die drie pagina’s heb je eigenlijk gewoon altijd nodig. Met minder pagina’s is je website niet echt compleet.

  Ken je ook iemand die websites bouwt?

  Jazeker, ik werk graag samen met Esther van Webjuffie. Zij bouwt supermooie websites die gebruiksvriendelijk zijn en goed rekening houden met conversie. We zijn goed op elkaar afgestemd en zorgen er samen voor dat jij een topwebsite krijgt.