Freelance redacteur

Heb je zó lang gezwoegd op die tekst, zitten er toch nog fouten in. Soms kom je er pas achter als je tekst al gepubliceerd of gedrukt is. Herstellen kan niet altijd. Dan maar hopen dat het niemand opvalt.

Zonde. Volgende keer beter.

Zo hoeft het niet te gaan. Met mij als freelance tekstredacteur heb je altijd een tekst om door een ringetje te halen: foutloos, duidelijk en lekker leesbaar.

 

Laat je je tekst redigeren of corrigeren?

Als je je tekst laat corrigeren, verbeter ik taalfouten, grammatica, interpunctie en zinsbouw. Voor de rest blijft de inhoud gewoon zoals die was. Het blijft dus jouw tekst, met jouw stijl. Maar dan wel foutloos.

Redigeren gaat een stapje verder en is handig als je zelf eigenlijk niet goed weet of je tekst wel goed in elkaar steekt. Als redacteur verbeter ik de opbouw, schuif ik met woorden en zinnen en soms met hele alinea’s. De essentie blijft zoals die was, maar je hebt uiteindelijk wel een duidelijker en sterker verhaal.

 

Freelance redacteur: wat zijn de opties?

Met Mevrouw Alfabet als je freelance redacteur zijn je teksten pas écht af

De taalcheck voor je website

Leuk, zelf je webteksten schrijven, maar klopt het allemaal wel? Twijfel je daar weleens aan? Niet gevreesd. Doe gewoon de taalcheck. Laat je teksten door mij controleren, zodat je zeker weet dat je site helemaal in orde is. Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken over of je wel goed voor de dag komt met je site.

Ik controleer je website op spelling, grammatica, interpunctie, zinsbouw en consistent woordgebruik. Ik let ook op de toon van de teksten en als ik dingen lees die niet duidelijk zijn, laat ik het je ook weten. En ten slotte kijk ik nog naar de lay-out van je website. Zit het logisch in elkaar? Raken bezoekers de weg niet kwijt? Uiteindelijk krijg je van mij de gecorrigeerde teksten én een verslag met verbeterpunten en tips.

Corrigeren of redigeren: voor een nóg beter manuscript

Is het ook jouw grote droom om een boek uit te laten geven? Net als ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking? Helemaal goed. Je mag best groot dromen. Maak je kansen zo groot mogelijk door je manuscript te laten redigeren of corrigeren. Want misschien ben je wel heel goed in het vertellen van een mooi verhaal, maar niet in spelling en grammatica. En daar knappen uitgeverijen vaak toch op af. Zonde. Laat de tekst daarom controleren. Zelfs als je wél goed bent in taal, want op een gegeven moment zie je je eigen fouten niet meer.

Als je je manuscript laat corrigeren, haal ik al je taalfouten, kromme zinnen en interpunctiefouten eruit. Redigeren kan natuurlijk ook. Dan kijk ik niet alleen naar fouten, maar ook naar je stijl en de opbouw van je verhaal. En natuurlijk let ik dan ook op anachronismen en fouten in de verhaallijn. Maar geen zorgen, als ik zo’n fout tegenkom terwijl je alleen voor corrigeren hebt gekozen, laat ik het ook gewoon even weten.

Dé freelance redacteur voor al je teksten

Naast websites en manuscripten redigeer en corrigeer ik natuurlijk ook andere teksten. Wat dan? Nou, eigenlijk alles. Van brief tot uitnodiging tot persbericht. Natuurlijk kan je ook folders, brochures en flyers bij me kwijt. En laat bijvoorbeeld ook vertaalde tekst door mij controleren, zodat de tekst foutloos is en lekker leest. En voor particulieren heb ik een leuk aanbod voor het corrigeren of redigeren van sollicitatiebrieven. Zoals je ziet, je kunt eigenlijk gewoon met elke tekst bij mij terecht.

Zie je het wel zitten om mij in te schakelen als freelance redacteur om jouw tekst te controleren? Leuk! Neem contact met me op, dan bespreken we samen wat je wilt en wat de mogelijkheden zijn. Tot snel!

 

Meer weten over Mevrouw Alfabet?

Contact opnemen?

Opmaak webteksten

Met deze opmaak worden je webteksten wél gelezen

Teksten schrijven draait niet alleen om het kiezen van de juiste woorden. Je tekst moet er ook aantrekkelijk uitzien. Want je kan nog zulke mooie teksten op je website hebben, als de opmaak […]

Wijzigingen bijhouden track changes Word

Wijzigingen bijhouden (track changes) in Word

Als tekstschrijver en redacteur werk ik vrijwel alleen maar in Word. Of ik nu schrijf, corrigeer of redigeer, Word is waar ik mijn dagen doorbreng. Bij het corrigeren en redigeren van teksten is […]

Aan elkaar schrijven of los

Woorden wel of niet aan elkaar schrijven

Maakt een spatie nou echt zo veel uit? Ja. Dat maakt écht wat uit. Of je woorden wel of niet aan elkaar schrijft, kan de betekenis van die woorden namelijk behoorlijk veranderen. Ik […]

Bekijk alle blogs